🍃 Löv

NĂ€r vintern har passerat, sĂ„ kan man se en mĂ„ngfald av fĂ€rger pĂ„ löven som trillat av och ligger pĂ„ marken och vĂ€ntar pĂ„ att förmultna och Ă„teranvĂ€ndas som jord. Under den hĂ€r perioden innan vĂ„ren tar sina försiktiga steg, speglas fĂ€rgskalan pĂ„ löven av bruna nyanser. Det Ă€r fĂ€rger allt frĂ„n ljust beige till mycket mörkt brun, ungefĂ€r som 90% choklad, beroende pĂ„ hur blöta eller torra löven Ă€r. 

Under vĂ„ren blir det en annan mĂ„ngfald men nu gĂ„r fĂ€rgskalan i olika gröna nyanser. VĂ„ren prĂ€glas av en explosionen i mĂ„ngfald av bĂ„de fĂ€rger och nyanser pĂ„ alla nybildade löv. Bara antalet löv pĂ„ ett enda trĂ€d Ă€r imponerande. Men nu finns det inte bara ett enda trĂ€d i kommunen utan mĂ„nga och dĂ€rtill ocksĂ„ otroligt mĂ„nga olika sorters trĂ€d. Det hĂ€r ger ett överflöd av löv sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att mĂ„nga blommor ocksĂ„ bildar nya löv. I den gröna fĂ€rgskalan tillkommer ocksĂ„ olika nyanser och former av ris, grĂ€s, ormbunkar, mossa och barrtrĂ€d. 

Varje art, oavsett om det Àr ett trÀd, blomma eller annan vÀxt representerar olika lövformationer som Àr specifika för just den vÀxten, som tillsammans med olika nyanser av grönt skapar en otrolig rikedom som inspirerar till kreativitet. De otroligt mÄnga gröna nyanserna och formerna, som till sommaren gÄr mot en mörkare grön skiftning, visar ocksÄ pÄ en kontinuerlig process av förÀndring. Oavsett om det gÀller naturen eller mÀnniskor, sÄ bestÄr livet av en förÀndringsprocess. FörÀndringar eller om man anvÀnder ett modernare ord som uppdateringar, Àr en nyckel till utveckling och det bÀsta som vi kan göra Àr att tillÄta den.

FĂ€rgerna till hösten har en annan variation, som gĂ„r frĂ„n grönt via gult till rött. En fĂ€rgsprakande prakt som i specifika ljus kan upplevas som nĂ€stan sjĂ€lvlysande. NĂ€r solen gĂ„r ner för dagen med dess rödorange strĂ„lar som enbart lyser upp trĂ€dtopparna med dess gula och röda löv, ser ut som att trĂ€dens löv bildar ett glödande tak. Höstlövens fĂ€rger vĂ€rmer under de vackert klara och kalla höstdagarna. Det finns en harmoni över att naturen förbereder sig för vintern och lĂ€gger sig ner för att vila pĂ„ hösten. Lövens fĂ€rger signalerar en förberedelse till vila, rekreation och nedvarvning. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s